Forbrukslån til hytte

Forbrukslån til hytte

Med et forbrukslån, kan du benytte lånet til hva du ønsker. Og har du drømt om en liten hytte er det også en mulighet.

Hva kan du bruke forbrukslånet til?

Et forbrukslån kan brukes til mange ting. Faktisk er det kun fantasien som setter grenser. Har du alltid ønsket deg en hytte eller kanskje du allerede har en hytte, som trenger en større oppussing, så er forbrukslånet saken. I dag er det veldig mange som har hytte. Enten en gammel hytte som har vært i familiens eie i mange, mange år eller de har kjøpt seg en hytte. Presis hvor mange som eier en hytte i dag er vanskelig å si, men det er mange. Og er du en av dem, som ikke har en hytte enda, så er det er stort utvalg til salgs og dermed gode muligheter for å bli hytteeier.

Forbrukslån kan også brukes som egenkapital

Vi får vel med engang gjøre det klart at en får ikke kjøpt et palass med et forbrukslån. Men, det er kanskje heller ikke det du ser etter. Ønsker du å kjøpe en hytte er det flere muligheter. Det finnes mange små og koselige små hytter rundt om i Norge, som kan kjøpes for en rimelig penge. Ønsker du deg litt mer plass og en hytte med enkle, men moderne fasiliteter, så er det mulig å bruke et forbrukslån som egenkapital. Det er ikke alltid enkelt å spare opp til dette selv, og det å låne penger uten sikkerhet kan hjelpe med å oppfylle drømmen. Med et forbrukslån kan du skaffe deg egenkapitalen og da blir det enklere å få finansiert et lån.

Er du en av de heldige som eier en hytte fra før av, kan lånet brukes til litt fornyelse. En hytte er ofte utsatt for mye vær og vind, noe som stiller store krav til vedlikehold. Derfor kan det være nødvendig med reparasjon eller utskiftning av gamle vinduer. Det kan også hende at dere ønsker litt mer moderne forhold, bad eller et nytt kjøkken og da trenger en penger.

Hvor mye må jeg betale for lånet?

Hvor mye du må betale for et forbrukslån, kommer helt an på hvilke tilbud du får og selvfølgelig hvor mye du låner. De fleste utbydere tilbyr lån fra kr 10 000 og inntil kr 500 000. Skal du låne mer enn kr 250 000, så vil de fleste kreve at dere er to som søker sammen. Lånet kan nedbetales over 15 år, i alle fall når det gjelder lån på mer enn kr 100 000. Dette betyr at du kan slippe med lave, månedlige ytelser og dermed få plass til denne utgiftsposten i budsjettet.

For å finne ut av hvor mye du må betale i rente på et slikt lån, må du søke om lån hos en bank eller et finansieringsselskap. Du finner mange ulike tilbud på nettet med en lav rente på rundt 8%. Det er verdt å få med seg at dette er den nominelle renten og ikke den renten du må betale. Den laveste effektive renten ligger på ca. 10%. Du bør derfor kalkulere med en rente som er på ca. 14-15%. Når du sender inne en søknad, vil denne gå gjennom en kredittvurdering. Det er denne som avgjør om søknaden godkjennes og i tilfelle hvor mye du får låne og til hvilke betingelser.

Søknad om forbrukslån til hytte

Den lønner seg derfor å søke flere steder eller søke gjennom en låneformidler. Hos en låneformidler vil din søknad bli sendt videre til de banker som selskapet jobber sammen med. Du vil derfor kunne motta opp til 10-12 ulike tilbud om det samme lånet. Eksempler på låneformidlere er Lendo, Lånemegleren og Aconto. Å søke gjennom disse gir deg en større sjanse for et godt tilbud med en lav rente. Etter at søknaden har blitt sendt inn, vil du i løpet av kort tid motta de første tilbudene. Du kan se gjennom de ulike tilbudene og sammenligne betingelser. Det tilbudet som gir deg lavest rente, lavest etableringsgebyr og det minste termingebyr, er det beste tilbud for deg. Du godkjenner tilbudet ved å signere for lånet med bankID. Da er pengene på vei innen to dager og du kan finne hytten du drømmer om eller begynner på oppussingen.