Lån til bryllup

Lån til bryllup

Mens enkelte nøyer seg med et lite selskap der de nærmeste i familiene og vennene blir inviterte for å feire kjærligheten, så foretrekker andre igjen å slå på stortromma med kjempefest, tre- eller femretters middag og fri bar attpåtil. At bryllup kan koste mye penger er det ingen tvil om, og tradisjonen om at foreldrene til bruden skal betale for bryllupet er nok ytterst sjelden i Norge. Følgelig kan man selv bli nødt til å finansiere hele eller store deler av det – og da kan et lån til bryllup være gunstig.

Hvor mye koster et bryllup?

Spørsmålet «hvor mye koster et bryllup» har naturligvis ikke noe enkelt svar, men varierer alt etter lokasjon, innhold og antallet gjester. Men et typisk bryllup med rundt 70-80 gjester der man ikke akkurat sparer på kruttet, vil fort komme med en totalkostnad på opp mot 200 000 kroner. Hvor mye akkurat ditt/deres bryllup kommer til å koste er naturligvis vanskelig å si, men at det er snakk om titusener – det er det nok ingen tvil om.

Følgelig kan et lån til bryllup vær en fin løsning å finansiere den store dagen på. Riktignok er det nok ikke alle som vil mene at dette er en fornuftig «investering», men akkurat det moralske skal vi ikke legge oss opp i her.

Slik låner du til bryllup

Mange planlegger nok bryllupet sitt mange år i forveien, mens det for andre igjen vil kanskje være mer impulsivt slik at man ikke rekker å spare opp penger. Det fine med forbrukslån er at man kan søke om lån på dagen, og selv om bryllupet neppe skal betales neste dag, så kan det være fint med en avklaring ganske tidlig i fasen på om man faktisk får den finansieringen man trenger for at drømmebryllupet skal bli en realitet. Det finnes også lån der rentene først begynner å løpe når man bruker pengene ut fra kontoen, noe som kan være høyst aktuelt for planlegging og innkjøp til et bryllup.

Utover dette så søker du enkelt om forbrukslån gjennom de anbefalte aktørene her på nettstedet. Du behøver ikke å nevne noe spesielt i søknaden om at du trenger lånet til et bryllup – her er det din egen økonomi og inntekt som er avgjørende, og ikke hva du skal bruke pengene fra lånet på.

Nedbetalingstips

Mens enkelte mener at det å svi bort titusener eller hundretusener på en eneste fest er hårreisende og galskap, så er dette drømmen for andre. Men husk at det hele skal betales ned – og det kan koste deg en del tusenlappen ekstra. Renten på et gjennomsnittlig forbrukslån ligger på rundt 15 prosent. Vi anbefaler at man velger så liten nedbetalingstid som mulig, for å redusere de totale kostnadene ved lånet. Og siden mye av lånet vil bli brukt i god tid i forveien, så anbefaler vi at man betaler ned i større bolker i etterkant av bryllupet.

For eksempel kan en del av gavene man får gå til nedbetaling av gjelden, og så anbefaler vi også at man setter av penger fra skatteoppgjøret, feriepenger eller lignende for å kutte ned på gjelden når man har mulighet til det.